Video Renate Weber spune că nu știe nimic de „azilele groazei” și a refuzat să dea explicații jurnaliștilor Digi24. Stenogramele o contrazic

Data actualizării: Data publicării:
renate weber face declaratii
Renate Weber spune că nu știe nimic de „azilele groazei” și a refuzat să dea explicații jurnaliștilor Digi24. Stenogramele o contrazic. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Apar detalii noi în dosarul azilelor din Ilfov. Avocatul poporului neagă că știa despre ceea ce se întâmpla la azilele aflate la un pas de București, unde anchetatorii au găsit nereguli pe bandă rulantă.

Renate Weber este contrazisă însă de stenogramele din anchetă. Un angajat audiat le-a spus procurorilor că inclusiv Avocatul Poporului a cerut documente, semn că aveau bănuieli despre ceea ce se întâmplă acolo. Contactată de Digi24, Renate Weber, a spus că nu știe absolut nimic și a refuzat să ofere orice altă explicație despre apariția numelui instituției pe care o reprezintă, în documentele din anchetă.

Renate Weber, Avocatul Poporului: N-am avut niciodată sesizare de la vreo rudă sau vreun aparținător, citiți până la capăt ce-am declarat! Și cu asta cred că ne-am lămurit.
Reporter: Apăreți în stenograme, numele Avocatul Poporului...
Renate Weber: Pot să apar în orice, dumnevoastră aveți acces la stenograme. Eu nu am, deci, lăsați-mă. Domnișoară, pe mine mă lăsați cu chestii de-astea, eu nu am acces la dosarele Parchetului care sunt în fază de urmărire penală, dosare confidențiale.
Reporter: Aveți puțină răbdare să vă explic ce zice în stenograme...
Renate Weber: Nu vreau să îmi explicați nimic din momentul în care vorbiți de stenograme, nu mai vreau nimic, vă doresc o zi bună.

Citiți și:
„Azilele groazei”. Renate Weber: E de mirare că rudele celor care erau internaţi acolo nu ne-au sesizat niciodată nimic

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri