Consumul de energie electrică a scăzut cu 6% în „Ora Pământului”

Data actualizării: Data publicării:
parlament

România a stins lumina de Ora Pământului! În mai multe oraşe din ţară, evenimentul - sărbătorit la nivel global - a fost presărat și cu momente artistice, animații și jonglerii cu foc. Ora Pământului are loc, în fiecare an, în ultima sămbătă din luna martie și atrage atenția asupra importanței reducerii consumului de energie electrică, factor poluant pentru mediul înconjurător, relatează Digi24. La nivel naţional, consumul de energie electrică a scăzut, în Ora Pământului, cu peste 460 de megawatt.

7455 MW la ora 20.24

6988 MW la ora 21.23

Prina urmare, rezultă că într-o oră consumul a scăzut cu 467 MW, adică cu 6,2 la sută.

Centrul Capitalei a rămas în beznă la ora 20:30. La fel şi sediul Guvernului, dar şi Palatul Parlamentului. În a doua cea mai mare clădire administrativă din lume sunt 120.000 de becuri, iar consumul e similar cu cel al unui oraş cu 100.000 de locuitori.

Solidari cu lupta împotriva poluării, bicicliştii au pornit într-un marş prin oraş.

- Ajutăm Pământul să nu mai consumăm atâtea resurse, mai puțin combustibil.

- Trebuie să ținem la natură și măcar pentru o oră trebuie să stingem lumina.

- Ca să consumăm mai puțină motorină și benzina și să avem mai multă verdeață pe glob.

În Piaţa Unirii din Oradea, după ora 20:30, singura lumină a venit de la lumânările ecologie aprinse de voluntari.

Dorim să schimbăm mentalitatea și comportamentul pentru un stil de viață care să reducă cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător”, spune Alexandra Bejan, organizatoare.

- Îmi doresc ca lumea să conștientizeze importanța Orei Pământului, fapt pentru care ne-am strâns aici să aprindem lumânări. Avem și copii în jurul nostru, ne ajută să aprindem lumânări și au promis că o să fie mai atenți când folosesc curentul electric.

În Craiova, Asociația Studenților din Facultatea de Fizică a pregătit în centrul oraşului mai multe evenimente pentru a marca Ora Pământului.

- Am pregătit câteva telescoape, le-am scos în aer liber şi invităm oamenii să vadă câteva constelaţii.

- Este ziua în care încerc să fiu cât mai bun cu planeta, în care încerc să reduc cât mai mult tot ce consum, sting luminile după familie, după prieteni.

Şi luminile din centrul istoric al Braşovului s-au stins pentru o oră.

- Îmi doresc să avem o planetă curată pentru copilul meu şi am vrut să marchez acest moment.

În România, Ora Pământului se sărbătoreşte din 2009. Evenimentul e considerat cea mai mare manifestare voluntară de mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri