Sat terorizat de hoţi, de un an de zile

Data publicării:
satean

Un sat din Mehedinţi este terorizat de hoţi. Au intrat în 21 de locuinţe, de unde au furat bijuterii, bani, mâncare şi băutură. Poliția a reușit să identifice autorii în doar 11 din spargeri.

De mai bine de un an, locuitorii din satul Dobra trăiesc sub teroare din cauza hoților care le fură din case. Țintele sunt bine stabilite - aceștia intră în locuinţele celor înstăriţi sau ale celor care nu se pot apăra. Doamna Polina are 72 de ani și locuiește singură, la marginea satului. Hoții au intrat de două ori peste ea.

„Au venit noaptea încoace peste mine, au intrat în camera acolo, au luat cârnaţii şi au plecat. Peste o săptămână au venit iar. Au intrat la frigider. Au desfăcut feţele de la perne şi au băgat carnea în ele”, povestește femeia.

Prin clipe groază a trecut şi un bătrân bolnav, care nu se poate deplasa. În timp ce ei intrau pentru a doua oară în curte, bărbatul îi vedea neputincios pe geam.

- Dvs. i-ați auzit când au intrat?

- Da cum, sigur că da! Stăteam aici și ei umblau prin curte. Anul trecut au venit şi ne-au luat două cazane. Băutură, haine, multe.

„După miezul nopții, hoții au intrat în gospodărie pe această poartă. S-au îndreptat apoi către beci. De aici au furat un butoi cu țuică și o damigeană cu vin. În drumul lor spre ieșire, damigeana s-a spart. Vedem și acum urme de cioburi lăsate în curte”, relatează Francesca Simionescu, reporter Digi24.

„Ne este frică. Stai cu frică. Odată ce se înserează stai cu frică”, adaugă o localnică.

„Cu privire la numărul de furturi comise în anul 2016 pe raza satului Dobra al comunei Bălăcița, județul Mehedinți, au fost înregistrate 21 de fapte, unde în peste 50% de cazuri au fost identificați autorii”, declară Mădălina Viziru, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

Mai exact, doar în 11 cazuri au fost identificaţi autorii însă nici unul nu este trimis în judecată. Nici prejudiciile nu au fost recuperate în totalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri