Slujbă de botez numai cu donaţie pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Data actualizării: Data publicării:
170526_CLOPOETE_CATEDRALA_MANTUIRII_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Slujbă de botez numai cu donaţie pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Se întâmplă la o biserică din Bucureşti unde preotul a obligat doi tineri ca, pe lângă taxa de botez, să facă şi o donaţie de 50 de lei pentru catedrală.

Biserica Sfântul Nicolae este situată pe strada Jean Steriadi. Iniţial, celor doi soţi li s-a spus că vor plăti pentru botez 250 de lei. O parte din sumă era însă o donaţie obligatorie pentru Catedrala Mântuirii Neamului, povestesc tinerii.

Când a fost să plătim a scos două chitanţiere... Şi prima sumă trecută pe chitanţă a fost 200 de lei unde era specificat taxa de botez. Noi am crezut că a greşit iniţial când a spus 250 de lei şi atunci am băgat cei 50 de lei înapoi în buzunar... Ok, am zis, dar de ce trebuie să plătim?! Pentru că aşa se face, şi cu asta... este obligatoriu, nu puteţi să spuneţi nu. Şi am plătit şi taxa de 50 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, povesteşte o persoană.

Practic o taxă ascunsă pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ceea ce nu mi se pare normal să mă obligi să fac o donaţie. Dacă fac o donaţie, o fac eu din proprie iniţiativă pentru că aşa vreau eu”, adaugă oamenii.

Părintele paroh recunoaşte că „donaţia obligatiorie” este o practică în parohia sa. 

Reporter: În momentul în care au plătit li s-a dat o chitanţă pentru 200 de lei pe care scria „botez” şi o chitanţă de 50 de lei pe care scria „donaţie pentru Catedrală”.

Preot paroh, Nicolae Gavrilă: Da, aşa este!

Reporter: Aşa este. Şi voiam să vă întreb de ce se practică această chestiune, adică ei nu doreau să facă acea donaţie, dar au fost practic obligaţi să o plătească. Se poate?

Preot paroh, Nicolae Gavrilă: V-am spus, în momentul în care aţi venit cu televiziunea aici, să mă filmaţi pe mine, nu...

Reporter: Părinte dar asta este misiunea nostră, este slujba noastră...

Un punct de vedere ne-a transmis şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Bucureştiului.

Mihai Săsăujan, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Bucureştilor: Astăzi sunt foarte ocupat cu probleme prioritare de birou. Aştept un mesaj oficial din partea postului de televiziune la care lucraţi cu date concrete despre subiectul respectiv. Departamentul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor va verifica în următoarele zile tema respectivă şi apoi vă vom oferi un răspuns oficial...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri