Șoferi salvați de SMURD după ce li s-a spus că e periculos să înainteze

Data publicării:
autostrada transilvania sub zapada crop

Nu numai vremea le-a adus probleme oamenilor, ci şi propria încăpăţânare. Autorităţile au fost nevoite să intervină de sute de ori pentru a-i scoate din nămeţi pe cei care au plecat la drum deşi fuseseră avertizaţi că acest lucru este periculos.

Mai mulţi şoferi s-au încăpăţânat să plece la drum pe viscol, deşi poliţiştii i-au rugat să rămână pe loc.

Discuție polițist-șofer:

Mergeţi pe riscul dumneavoastră, aşa?

Da, exact!

Mai încolo o să vă înzăpeziţi.

Am copii!

Eu vă cred că aveţi copii.

Trei copii mici!

Mai importantă e viaţa, decât să rămâneţi înzăpeziţi!

Exact! Nu rămânem, stai liniştit!”

Maşinile de poliţie au făcut baraje la toate ieşirile din Constanţa cu o oră înainte de intrarea în vigoare a codului portocaliu.

De la o oră la alta viscolul a căpătat putere, iar vizibiltatea a scăzut sub o sută de metri. Pe drumul naţional 2A, nu se vedea nici la un metru în faţă. Mai mulţi şoferi au rămas blocaţi şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a-i escorta spre Constanţa.

Nici măcar autostrăzile nu au fost o variantă pe vremea rea, A2 si A4 au fost inchise.

Şi şoselele din Tulcea au fost măturate de viscol. În mijlocul nopţii, patru oameni blocaţi în nămeţi la 30 de kilometri de oraşul Tulcea au fost salvaţi cu un vehicul cu şenile. Maşinile lor erau îngropate complet în zăpadă.

Nici pe zi situaţia nu s-a schimbat. Drumurile din Constanţa păreau un mare câmp alb.

Satele de lângă Medgidia sunt complet izolate. Oamenii au plecat pe jos 10 kilometri pentru a cumpăra medicamente.

Nici ambulanţele nu au putut răzbi. Un bătrân din Dumbrăveni a fost dus la Spitalul din Constanţa cu elicopterul SMURD. Salvatorii au încercat să ajungă la el în cursul nopţii, dar ambulanţa s-a blocat.

În Delta Dunării, în lupta cu sloiurile a fost scos cel mai mare spărgător de gheaţă, Perseus. Nava a deschis calea unui remorcher care să-i poată lua pe oameni din satele izolate. Sloiurile de gheaţă pe Dunăre au şi 30 de centimetri grosime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri