Video Femei vs. bărbați la volan: Poliția Română a dezvăluit cine conduce mai bine

Data actualizării: Data publicării:
femeie la volan
Femeile sunt mai prudente la volan, e concluzia Poliției Române pe baza numărului de accidente care au avut loc pe șoselele din România. Foto: Shutterstock

ERATĂ: Titlul acestei știri a fost modificat deoarece inducea ideea că femeile ar fi inferioare bărbaților în calitate de șoferi. Ne cerem scuze cititorilor.

Femeile sunt mai prudente la volan, e concluzia Poliției Române pe baza numărului de accidente care au avut loc pe șoselele din România. Șoferițele au produs de cinci ori mai puține accidente într-un an, comparativ cu bărbații. Un aspect care trebuie menționat, însă, este acela că sunt de două ori mai mulți bărbați care dețin permis de conducere.

„Femeile sunt cel puțin la fel de pricepute la volan” o spune chiar o șoferiță, care iubește atât de mult șofatul, încât a renunțat la jobul pe care îl avea într-o farmacie și s-a angajat ca taximetristă.

Ramona: De când eram un copil, mi-a plăcut și mi-am dorit să conduc, mi s-a îndeplinit acest vis. Am un băiețel, care acum este mare, are 16 ani, îl cresc singură, și asta m-a determinat să aleg această meserie, pt că mă pot opri oricând și la orice oră, și pot să fiu lângă el mai mult timp.

Reporter: Ai avut vreodată clienți sceptici atunci când au văzut că este o femeie la volan?

Ramona: Da, în momentul în care am ajuns la destinație să preiau clientul a spus ''wow, nu îmi vine să cred, o doamnă la volan?''

Deși practică această meserie de mai bine de 3 ani și conduce zi și noapte prin traficul aglomerat din Capitală, Ramona se mândrește cu faptul că nu a produs niciun accident. Cu toate acestea, a fost implicată într-unul, pentru care polițiștii au stabilit că vinovat este un alt șofer.

Ramona: Eram în intersecție, semaforul s-a făcut verde, eu eram pe banda 2, iar băiatul de pe banda 3 a semnalizat și a tras brusc de volan, a schimbat direcția de mers fără să se asigure.

Datele arată că într-un singur an, femeile au produs de 5 ori mai puține accidente, comparativ cu bărbații.

Cele mai recente date ale poliției Române arată că 500 dintre accidentele produse pe șoselele din țara noastră au fost din cauza femeilor la volan, iar numărul bărbaților care au produs accidente sare de 2800. Totuși, este bine de știut faptul că numărul bărbaților care dețin permis de conducere este de două ori mai mare, comparativ cu cel al femeilor.

Întrebați cine este mai priceput la volan, părerile șoferilor sunt împărțite.

- Cred că în mod egal, în funcție de calitatea fiecărui șofer.
- Bărbatul! Suntem mult mai atenți.
- Amândoi! Ce, femeia nu conduce?
- Bărbatul, bineînțeles!
- Femeile au încurcat tot traficul ăsta, în București, la ora actuală.

Specialiștii spun că priceperea nu ține cont de gen, ci de cu totul alți factori.

Marius Mitrache - specialist în conducere defensivă: Bineînțeles, cu experiența acumulată întotdeauna devii un șofer mai bun pentru că această experiență se acumulează în corp, adică se învață, este un reflex care se învață în corp și cu cât exersezi mai mult, cu atât de creeează niște legături în corp, neurologice, care te ajută să devii mai bun. Cu cât exersezi, cu atât ești mai bun, simplu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri