Sondaj Avangarde. Majoritatea românilor își vor petrece Crăciunul și Revelionul acasă, cu familia. Care este bugetul de Sărbători

Data actualizării: Data publicării:
familie la masa de sarbatori
Majoritatea românilor vor petrece Crăciunul și Revelionul acasă, cu familia sau cu prietenii. FOTO: Shutterstock

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, majoritatea românilor vor petrece Crăciunul și Revelionul acasă, cu familia sau cu prietenii. 86% dintre ei spun că pe masa de Crăciun vor avea produse tradiționale, cum ar fi sarmale, cârnați, salată de boeuf, piftie și cozonac. De asemenea, cei mai mulți nu vor cheltui peste 2.000 de lei în acest an, de Sărbători.

Sondajul, realizat în perioada 14-19 decembrie, arată că 71% dintre români vor petrece Crăciunul acasă, cu familia și prietenii, în timp ce doar 10% spun că îl vor face la munte sau în altă țară. 

Românii aleg produsele tradiționale pentru Sărbători

De asemenea, pe masa de Crăciun a românilor se vor regăsi produse tradiționale, precum sarmale, cârnați, salată de boeuf, piftie și cozonac. Doar 4% spun că vor avea meniuri exotice.

Pentru Revelion, datele sunt asemănătoare, 60% alegând să-l petreacă tot cu apropiații, iar doar 5% spun că vor alege altă țară.

Bugetul de Sărbători al românilor

În ceea ce privește bugetul românilor în acest an, de Sărbători, aproape 40% spun că vor aloca sub 1.000 de lei, iar 34% - între 1.000 și 2.000 de lei. Doar 22% sunt dispuși să cheltuie mai mult de 2.000 de lei.

Sondajul a fost realizat la comanda Digi24, în perioada 14-19 decembrie, la întrebări răspunzând 900 de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă (18 ani și peste) la nivel național. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,3%.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri