Sorin Oprescu, apel către bucureșteni pe Facebook: Dați un vot pentru Parcul Herăstrău!

Data publicării:
sorin oprescu mediafax

 


Edilul general a distribuit marți, pe Facebook, o petiție intitulată „Salvați Parcul Herăstrău” și mesajul: „Bucureșteni, dați un vot pentru Parcul Herăstrău! Parcul Herăstrău a fost creat pentru bucureșteni, petrecerea timpului liber și pentru dezvoltarea sportului în general. Cele șapte hectare din Parcul Herăstrău trebuie să revină în proprietatea bucureștenilor!”.

Petiția online este semnată de Liviu Doara. În petiție se arată că parcul este o „oază de verdeață și liniște într-un oraș aglomerat și asfixiat de betoane”.

„Parcul Herăstrău a fost creat prin emiterea înaltului decret regal în 1912, prin expropriere de interes public și cu destinație expresă proprietatea Primăriei Capitalei (orice act emis cu încălcarea înaltului decret regal fiind lovit de nulitate). Cu toate că toate legile din România specifică foarte clar că domeniul public este inalienabil, imprescriptibil, insesizabil, niște băieți deștepți rup o parcelă de 70.000 mp (7 hectare) și cu sprijinul autorităților corupte reușesc să-și facă acte de proprietate în mijlocul parcului”, se arată în petiția online.

Inițiatorul petiției menționează în text că primarul general Sorin Oprescu este singurul edil de după 1990 care luptă pentru redobândirea și reîntregirea Parcului Herăstrău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri