Sorin Oprescu: Vom face piste pentru biciclişti, însă numai unde studiile arată că este sigur

Data publicării:
3819648 20mediafax 20foto 20attila 20szavuj-56156

Declaraţia a fost făcută la începutul unei întâlniri pe care Oprescu a avut-o, la sediul primăriei, cu reprezentanți ai asociaţiilor care promovează mersul pe bicicletă în mediul urban.

„În primul rând, vreau să fie foarte clar că doresc, am obligaţia şi cred că trebuie să îi protejez pe oameni, şi nu să îi strivesc între indisciplina şi iresponsabilitatea unor şoferi. Vom face aceste piste, însă numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva că se poate, că este sigur. Trebuie să colaborăm împreună pentru elaborarea unui regulament de realizare şi utilizare a acestora, astfel încât să putem asigura protecţia bicicliştilor faţă de circulaţia auto, mai ales în intersecţii, precum şi siguranţa pietonilor faţă de biciclişti”, a spus Sorin Oprescu, conform Mediafax.

La întâlnire au participat, alături de primarul general, reprezentanţi ai Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei, Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere, Administraţiei Străzilor şi ai asociaţiilor Green Revolution, Bate Şaua, Mai Mult Verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile „Ecopolis”, OPTAR şi Cycling Romania.

În 11 martie, Sorin Oprescu spunea că nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, întrucât nu vrea să numere morţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri