Ținuți flămânzi, bătuți și înjurați. În timp ce mama lor era în Spania, cinci frați au fost terorizați timp de zece ani de o bunică

Data actualizării: Data publicării:
copil abuz violenta
Fetiţă agresată. Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

O bunică din Galați este cercetată penal pentru că și-a maltratat cei cinci nepoți. Sunt copiii fiului său, ajunși în grija ei în urmă cu 10 ani. Mama copiilor era în Spania și susține că a fost asigurată de fostul soț că totul este bine. Bunica violentă a fost, în cele din urmă, reclamată de nepotul cel mare, care a și înregistrat-o. 

VIDEO Atenție, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional. 

"De ce ai mâncat fără știrea mea? Când plecai golan și mâncai grătar era bine? Mănânci cât îți dau eu!"

Cinci frați, 4 băieți și o fetiță cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, au fost abuzați psihic și fizic timp de aproape 10 ani de către bunica paternă. Nu primeau mâncare suficientă, erau înjurați, bătuți și monitorizați video. Înainte să ajungă în grija femeii în vârstă de 69 de ani, micuții au fost alături de părinți în Spania, spune mama copiilor.

Cornelia Herțug - mama copiilor agresați: "Fiind în Spania, tatăl lor a intrat la pușcărie pe caz de droguri și violență domestică. Copiii erau mici, aveam cinci, nu aveam loc de muncă, nu aveam cum să îi întrețin. I-am băgat în centru pentru scurt timp, până îmi găsesc un loc de muncă. După câteva luni, bunica nu știu cum a făcut, nu am dat semnătură, nu știu cum i-a scos și i-a adus aici."

A fost momentul în care mama susține că a pierdut legătura cu propriii copii. 

Cei 5 frați locuiau însă înghesuiți într-o cameră mică, cu paturi supraetajate. Viața de coșmar a celor cinci copii a ieșit la iveală după ce fratele cel mare a reușit să ia legătura cu mama, care s-a întors între timp în țară. Alături de ea a mers la poliție, să depună plângere.   

Tania Calcan - putător de cuvânt la Protecția Copilului Galați: "În regim de urgență, copiii au fost scoși din mediul acela și se află securizați într-un mediu stabil pentru ei".

Felicia Tudora, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Galați: "Față de minorul de 16 ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii sale.
În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru violență în familie".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri