Tudose: Nu s-a luat decizia renunțării la transferul contribuțiilor

Data actualizării: Data publicării:
tudose hossu

Premierul nu renunţă la trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Este anunţul pe care l-a făcut Mihai Tudose după discuţiile cu liderul Sindicatelor din Cartel ALFA, Bogdan Hossu. Şeful Guvernului le-a promis sindicaliştilor că vineri vor continua discuţiile în privinţa nemulţumirilor acestora.

Nu s-a luat decizia renunțării la aceste transferuri. Vom găsi o soluție de compensare sau de implementare a legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer să vedem cum compensăm, acolo va fi soluția aleasă. Dar, de vineri, așa cum v-a spus domnul președinte avem un grup de lucru, trebuie să vorbim cu toate confederațiile sindicale, fie toată lumea de acord”, a spus premierul.

Premierul vorbeşte chiar de necesitatea unui act normativ care să reglementeze sporurile, despre care spune că „au luat-o razna”.

Şi plafonarea sporurilor este o discuţie pe care am avut-o cu reprezentanţii celor de la Cartel Alfa. Şi domniile lor au recunoscut că lucrurile au cam luat-o razna în domeniu. Sunt poziţii pe anumite state de plată la care curg între 10 şi 15 sporuri unul după altul de nu mai înţelege nimeni nimic”, a mai spus Mihai Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri