Unii cu soluţii, alţii nu. Maidanezii din Codlea au adăpost de 370.000 de euro, padocul din Motru nu a fost folosit niciodată

Data publicării:
maidanezi motru

Locuitorii din Motru se plâng că pe străzile oraşului umblă sute de câini fără stăpân.

Astfel de scene sunt des întâlnite iar oamenii spun că animalele se adună în haite şi sunt agresive.

Primăria a început construirea unui adăpost pentru câinii comunitari încă din 2013. Numai că, odată terminat, acesta a rămas nefolosit pentru că, spun reprezentanţii primăriei, este nevoie de multe aprobări.

Rezolvând aceste probleme, au mai rămas cele de autorizare de la DSP, DSV și Mediu. Sperăm să le rezolvăm în două săptămâni. Sunt niște termene pe acolo, cinci zile, șapte zile, de când le depui și asta este procedura”, spune Cosmin Morega, director Direcției Publice Motru.

La APM Gorj nu a fost înregistrată nicio solicitare din partea Primăriei Motru, nici pentru construire-amenajare adăpost pentru câini, iar funcţionarea unui astfel de obiectiv nu se supune procedurii de autorizare”, a declarat Giorgi Nicolae, directorul APM.

Autorităţile locale dau acum asigurări că adăpostul va începe să funcţioneze în februarie.

Pe de altă parte, zece localităţi braşovene au ridicat la Codlea un padoc în care încap 100 de câini comunitari. Patrupedele au boxe nou-nouţe, care respectă toate normele sanitar-veterinare şi un bloc operator pentru sterilizări. Valoarea lucrărilor se ridică la 370.000 de euro, bani veniţi de la primăriile implicate în proiect.

Autorităţile susţin că aproape zilnic capturează câini de pe străzi. Cu toate astea, teama oamenilor că pot fi oricând muşcaţi pe stradă, nu a dispărut.

La adăpost lucrează şi un hingher, care merge în localităţile unde oamenii fac reclamaţii şi ridică patrupedele fără stăpân. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri