UTILITAR. Cum se obține autorizația provizorie de circulaţie

Data publicării:
masini circulatie blocaj-2

Primul drum pe care trebuie să-l faceţi este la casieria CEC sau la BCR. Aici veţi plăti contravaloarea autorizaţiei de circulaţie provizorie. Următorul drum este la Primărie. Aici veţi achita taxa de înmatriculare provizorie.

Și autovehiculele cu numere roșii trebuie să aibă asigurare. Aceasta se obține de la orice societate de asigurări și se poate încheia pentru o perioadă de 30 de zile. Prețul este personalizat, în funcție de mașină, dar și de vechimea permisului de conducere al proprietarului.

Cu dovada efectuării plăților, mergeţi la Compartimentul Înmatriculare şi Evidența Vehiculelor Rutiere. Aici, veţi completa o cerere tip și veţi prezenta actele de proprietate ale mașinii - original și copie, dar şi actul dumneavoastră de identitate - original și copie.

Pentru persoanele juridice, la actele enumerate anterior se adaugă şi documentele care atestă dobândirea personalităţii juridice, denumirea, sediul şi reprezentantul legal al societății, în copie.

Ultimul pas este achiziționarea plăcuțelor cu numere roșii. Acestea costă 40 de lei și pot fi luate direct de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. După acest moment, aveți drept de circulație pe drumurile publice timp de 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri