UTILITAR. Înmatricularea unei maşini, pas cu pas

Data publicării:
dacia mediafax

Primul pas pentru a înmatricula o maşină este autentificarea acesteia la Registrul Auto Român. Ajunşi aici cu autoturismul trebuie să aveţi şi contractul de vânzare-cumpărare sau un act de proprietate şi certificatul de înmatriculare. Aici se va face verificarea seriilor înscrise pe maşină şi certificat, inspecţia tehnică. Pentru operaţiune, taxa depăşeşte 400 de lei, dar, în schimb, primiţi certificatul de autenticitate şi cartea maşinii.

La filiala ANAF vom solicita stabilirea taxei de poluare. Aici trebuie să aveţi o cerere tipizată, cartea de identitate a vehicolului în original şi o copie, dar şi certificatul de primă înmatriculare. Nici aici buletinul de identitate nu trebuie să lipsească. În plus, de aici luaţi o cerere pentru eliberarea certificatului prin care se atestă că nu sunteţi plătitor de TVA şi cumpăraţi un timbru fiscal. Pentru taxa de poluare trebuie să aveţi răbdare două zile pentru ca această să fie stabilită. 

După ce aţi parcurs primii doi paşi cu tot dosarul în original şi copie ajungeţi la Serviciul de Înmatriculări. Aici depuneţi vechile numere de înmatriculare şi plătiţi taxa pentru cele noi. Dacă vreţi numere preferenţiale atunci taxa va fi mai mare. De regulă, termenul de ridicare a certificatului de înmatriculare, a cărţii maşinii plus stampila poliției şi a numerelor noi este de aproape trei ore.

Cheltuiala de bani 

410 lei - taxă RAR 

80 lei - traducere şi legalizare certificat înmatriculare 

20 lei - fotocopierea documentelor 

Taxă de poluare - se calculează în funcţie de vechimea măşinii şi puterea motorului 

30 lei - impozit maşină 

10 lei - fişă înmatriculare 

80 lei - taxe CEC 

170 lei - asigurare RCA 

10 lei - dosar pentru înmatriculare 

40 / 85 lei - taxă plăcuțe înmatriculare 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri