VIDEO. Alunecare de teren în oraș

Data actualizării: Data publicării:
alunecare

Alunecare de teren pe o stradă din Sibiu. Incidentul s-a produs chiar lângă un bloc de locuinţe din oraş. Zidul din beton care susţine terenul din zonă a cedat, iar pământul a ajuns în stradă. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, iar pe imagini se vede cum, cu doar câteva secunde înainte ca malul să cedeze, câţiva copii au trecut prin apropiere. Autorităţile au decis să evacueze familiile.

Oamenii spun că pe strada acoperită acum de pământ obişnuiesc să se joace copiii din zonă, pentru că nu este intens circulată.

Pământul s-a surpat pe o porțiune de 50 de metri și a rupt nu doar zidul de susținere, ci și gardul casei de vizavi. Mașina parcată în curte a fost avariată.

Silviu Albișor, purtător de cuvânt ISU Sibiu: S-a constatat că s-a produs o alunecare de teren pe o distanță de aproxomativ 50 de metri.

Versantul pe care au fost construite aceste blocuri a trebuit terasat, astfel încât nivelul terenului să fie cât de cât drept. Malurile de pământ au fost susținute cu aceste ziduri de beton.

20 de oameni au fost evacuaţi şi cazaţi într-un hotel din oraş. Dezvoltatorul imobiliar susţine însă că blocurile nu sunt în pericol:„Niciunul dintre cele 4 blocuri nu este în pericol, o evaluare preliminară demonstrând ca nu există crăpături sau fisuri în pereti. Totodată, fundaţia blocurilor este mai adâncă decât cea a zidului avariat”.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sibiu s-a întrunit pentru evaluarea situației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri