VIDEO. Oameni în scaune cu rotile, umiliți după ce au fost luați „pe sus” și urcați în tren de angajați de la CFR Craiova

Data publicării:
tren
Oameni în scaune cu rotile, umiliți după ce au fost luați „pe sus” și urcați în tren de angajați de la CFR Craiova

Imagini revoltătoare surprinse în gara din Craiova. Două persoane aflate în scaun cu rotile sunt urcate cu greu într-un vagon care are rampă specială pentru persoanele cu dizabilități. Numai că aceasta nu este folosită, iar mai mulți lucrători CFR îi ajută să urce în tren. Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare.

CFR Călători a transmis care sunt variantele pentru o persoană cu dizabilități dacă vrea să călătorească cu trenul. Poate avea acces în vagon direct, dacă peronul este unul înalt, așa cum sunt cele din Gara de Nord. De asemenea, poate avea acces cu ajutorul unei rampe, însă la nivel național există doar 4 astfel de rampe. O altă modalitate ar fi punerea în funcțiune a unui lift care se află în dotarea vagoanelor speciale. Iar ultima variantă, care a fost aplicată și în această situație, angajații le ridică pur și simplu și le urcă în vagon.

CFR Călători a deschis un dosar de cercetare pe raza regionalei CFR Craiova pentru a verifica circumstanțele în care a avut loc evenimentul și de ce nu a fost aplicată o altă variantă.

Potrivit CFR Călători, persoanele cu mobilitate redusă trebuie să completeze un formular cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare pentru a beneficia de una dintre aceste variante de acces în vagon.

La nivel național, sunt în total 83 de automotoare și vagoane care dispun de facilități pentru persoane cu dizabilități. 

Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului: Este o situație umilitoare. CFR, companie în subordinea Ministerului Transporturilor, ar trebui să respecte toate normativele de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități și, în egală măsură, Autoritatea pentru persoanele cu dizabilități ar trebui să vegheze și să monitorizeze asupra acestor aspecte. Avem de-a face și cu resursa umană care trebuie să prezinte disponibilitate și să sprijine oamenii. Acest lucru există cu siguranță înscris în fișa de post a acelor angajați, trebuie să sprijine persoana cu dizabilități pentru a accesa mijlocul de transport. Nu există niciun fel de țară un serviciu specializat pentru persoanele cu dizabilități, ci conductorul sau vatmanul trebuie să sprijine persoana cu dizabilități.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...