Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, acuzat de omor din culpă

Data actualizării: Data publicării:
accident Ungaria1

Şoferul de 36 de ani al microbuzului implicat în accidentul de marţi, din Ungaria, în care şi-au pierdut viaţa trei români, a fost reţinut de poliţiştii maghiari. Bărbatul este acuzat de omor din culpă şi se află în arestul Căpităniei de Poliţie din Debreţin.

Primele date ale anchetei autorităţilor din ţara vecină indică faptul că şoferul ar fi adormit la volan. Potrivit unor călători din microbuz, el ar fi condus fără oprire din Dover (Anglia), până în apropiere de Biharkeresztes, pe drumul naţional 42, unde s-a produs tragedia.

Se pare că bărbatul trebuia să-i ducă pe pasageri până la un autocar, dar nu a ajuns la timp, aşa că a venit cu ei spre ţară. Pe drum a fost îndemnat de mai multe ori să se oprească şi să se odihnească, dar a refuzat. A parcurs astfel, fără oprire, un drum de aproape 1900 de kilometri, care în mod normal este străbătut în 18 ore.

Microbuzul cu numere de Bulgaria a fost implicat într-un grav accident de circulaţie produs marţi, la ora 5:40 - ora României - pe drumul dintre Debreţin şi Oradea. Vehiculul a intrat violent într-un camion înmatriculat în Polonia, care staţiona pe marginea drumului.

Trei persoane, cetăţeni români, au murit pe loc. Alte şase au ajuns la spitalele din Berettyóújfalu şi Debreţin. Doi dintre răniţi au fost externaţi azi.

Reporter: Bogdan Costea
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri