Starea Regelui Mihai. Mesajul Casei Regale de ziua sfinţilor Mihail şi Gavril

Data actualizării: Data publicării:
REGELE MIHAI

Sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Regele Mihai în stare de suferinţă, se arată într-un comunicat al Casei Regale. În aceste condiții, va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. Regele Mihai a fost împărtăşit marţi de un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, mai precizează Casa Regală.

„Astăzi, 8 noiembrie 2017, marea sărbătoare a Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, înconjurat de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu”, arată Casa Regală.

„Aseară, un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a venit la reşedinţa din Elveţia pentru a da Majestăţii Sale Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa Principesei Moştenitoare”, se arată în comunicat.

În tradiţia regală românească, 8 noiembrie este ziua în care Regele Mihai îşi serba public atât ziua de naştere, cât şi ziua onomastică.

La Palatul Elisabeta, după anul 2001, Regele Mihai a găzduit de 8 noiembrie evenimentul „Porţi deschise”, la care toţi românii care doreau să-i ureze la mulţi ani erau bineveniţi. Ultimele două ocazii în care Regele a apărut la balconul Palatului Elisabeta de ziua onomastică au fost în zilele de 8 noiembrie 2013 şi 19 noiembrie 2014, amintește News.ro.

„Principesa Moştenitoare Margareta mulţumeşte tuturor celor care au trimis în ultimele două zile atât de multe mesaje de iubire, de admiraţie şi de încurajare pentru Majestatea Sa! Familia Regală urează tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Mihail şi Gavriil pace sufletească, bucurii şi împliniri!”, se mai arată în comunicatul Casei Regale.

Casa Regală a anunţat luni că sStarea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se de duminică seară la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.

Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est - s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri