Stela Popescu, o viață petrecută pe scenă: „Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă”

Data actualizării: Data publicării:
Stela Popescu
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Actrița Stela Popescu a murit, la vârsta de 81 de ani. Respectata artistă a fost găsită decedată în locuința sa din Capitală. „Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, mărturisea Stela Popescu la Digi24.

Stela Popescu
FOTO: Agerpres

Stela Popescu și-a iubit țara, cariera, colegii și lumina reflectoarelor. Iar publicul a recompensat-o mereu cu dragoste și aplauze. 

„Dacă nu aș fi reușit în actorie, aș fi făcut altceva, nu m-aș fi încăpățânat. Nu sunt orgolioasă. Aș fi făcut design, de exemplu, costume de teatru. Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă”, spunea artista, într-un interviu. 

„Am fost fericită în dragoste, am avut parte de un bărbat respectuos. Ne-am luat după 12 ani de televiziune. Mi-a spus la un moment dat: Ai fi fost la fel de mare actriță, chiar dacă nu te întâlneai cu mine. Scria texte extraordinare, dar nu era foarte îndrăgostit de televiziune”, și-a amintit Stela Popescu.

„Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, spunea Stela Popescu, cu ochii în lacrimi.

„Mi s-a propus să joc în Livada de vișini și am refuzat rolul. Nu am crezut că pot, m-am ferit de stările de emoție, transparență, femei care sunt dincolo, plutesc. Eu am fost mai terre a terre. Nu am vrut niciodată să plec din România, între străini, nici nu mi-a trecut prin cap. Îmi place însă să călătoresc, India îmi place foarte mult, e o lume specială”, mărturisea îndrăgita artistă.

În privința spectatorilor, marea actriță spune că sălile sunt pline. „Joc la Constantin Tănase, teatru hulit de unii, dar foarte necesar în viața societății, un teatru care încearcă să limpezească mințile oamenilor, să spună adevărul. Teatrul de revistă cere fețe tinere și frumoase. Te duci și pentru ceea ce se spune, dar și pentru ceea ce se vede. Vă recomand spectacolul Piei drace, e un spectacol foarte bun, joc un monolog scris de Dan Mihăescu, extrem de bun”, a subliniat Stela Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri