Surse: PSD amenință PNL cu retragerea lui Rafila din guvern dacă certificatul verde nu va fi adoptat prin asumarea răspunderii

Carla Tănasie Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu și alexandru rafila la sediul PSD
Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Certificatul verde la locul de muncă provoacă noi tensiuni în coaliția PSD-PNL-UDMR. Conform surselor Digi24.ro, PSD i-ar amenința pe partenerii de coaliție de la PNL că îl vor retrage din guvern pe Alexandru Rafila dacă proiectul de lege pentru folosirea certificatului verde la locul de muncă nu va trece prin asumarea răspunderii în guvern. Conflictul dintre partide a apărut pentru că PNL vrea ca proiectul de lege să fie votat în parlament, în timp ce PSD vrea adoptarea prin asumarea răspunderii guvernului.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, marți, cum se va folosi certificatul Covid la locul de muncă, pe baza proiectului de lege care ar trebui să intre în vigoare.

Rafila a precizat că certificatul va include trei alternative disponibile, vaccinare, trecerea prin boală sau testare. Ministrul a anunțat și că vor fi acordate 15 vouchere electronice pentru testarea angajaților, pentru a nu „crea o presiune foarte mare nici pe angajator și nici pe angajați”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri