Sute de pești au fost eliberați din plasele braconierilor

Data publicării:
barca pesti eliberati

Sute de ţipari, sturioni, dar şi familii de delfini au fost eliberaţi din plasele braconierilor de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu. Asta în doar trei zile, în urma unui control făcut în zona litorală a Marii Negre, dar şi în Delta Dunării. Mai mulţi braconieri au rămas făra unelte, si s-au ales cu dosare penale.

În plasele scoase la suprafaţă de comisarii gărzii de mediu au fost găsiţi sturioni şi ţipari captivi.

Cea mai mare captură făcută de comisarii gărzii de mediu a fost cea de țipari. Peste 600 de astfel de exemplare erau folosite de braconieri drept momeală pentru prinderea somnilor.

Din plasele braconierilor au fost eliberate şi câteva familii de delfini.

Adesea, delfinii se încurca în plasele amplasate ilegal de braconieri”, spune Sorin Carjan, comisar Garda de Mediu Tulcea.

Comisarii au suprins mai mulţi braconieri care capturau somn.

Au fost extrase de la capturare trei linii de pripoane aparținându-le acestor cetățeni și asta însumând 100 și ceva de cârlige pentru capturarea somnului”, afirmă Mircea Pupăză, comisar Garda Nationala de Mediu.

În total, peste 1000 de metri de plasă folosită la capturarea sturionilor a fost scoasă din apa mării. Comisarii gărzii de mediu au găsit alţi 500 de metri de plasă monofilament, interzisă prin lege.

Comisarii au confiscat şi o barcă şi un motor care au fost predate poliţiei.

Scopul nostru este de a combate braconajul piscicol și mai ales la speciile protejate cum sunt sturionii și pentru protejarea speciilor de delfini”, spune Sorin Carjan, comisar Garda de Mediu Tulcea.

În urma controalelor au fost făcute 5 dosare penale pentru folosirea uneltelor ilegale şi pescuit fără autorizaţie şi au fost date amenzi în valoare de 41 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri