Taximetriștii cer demisia lui Răzvan Cuc, pentru că i-a îndemnat pe șoferii UBER să conteste amenzile

Data actualizării: Data publicării:
protest-taximetristi-bucuresti-inquamphotos-octav-ganea (2)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traficul în centrul Iaşiului, în zona Palatului Culturii, a fost complet blocat, în această dimineaţă, de un protest al taximetriştilor, nemulţumiţi că guvernul nu a interzis serviciile de ridesharing.

Zeci de maşini galbene au ocupat piaţa, iar protestatarii au claxonat minute în şir. Şoferii il critică pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a spus ieri că şoferii de Uber sau Bolt care sunt amendaţi pot contesta în instanţă amenzile.

„Ați văzut declarația domnului ministru suc și Cuc, care în opinia mea e puerilă, fără niciun fel de cadru legal, spunând că toți cei care au fost sancționați în baza ordonanței, să depună plângeri și contestații la judecătorie, că sigur o să câștige. Nu înțeleg un lucru. Dânsul încurajează pirateria, domnia sa am senzația că nu stăpânește foarte bine cadrul legal sau, în calitatea sa de ministru și de membru în guvernul României, nu a stat probabil și nu i-a întrebat pe cei care sunt mai în măsură și mai cu multă carte decât domnia sa dacă ceea ce a declarat este legal sau este ilegal. În opinia mea, domnul ministru Cuc trebuie să își dea demisia de îndată”, a spus Mircea Manolache, preşedinte COTAR Iaşi.

Răzvan Cuc declara ieri că ordonanța prin care a fost modificată legea taximetriei nu interzice UBER și Bolt.

Noi am dat o ordonanță care vine să combată pirateria. Dar eu știu că la UBER, când faci o comandă, se face plata online, se eliberează o dovadă că ai făcut plata online, deci nu sunt pirați, asta vă spun”, a spus el.

Eu îi sfătuiesc pe șoferii care au luat amenzi  să meargă să le conteste în instanță. Să știți că și eu am fost amendat de poliție și am contestat când am considera că mi s-a făcut o nedreptate”, a adăugat Răzvan Cuc.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri