Un bărbat a fost împușcat în gât, în plină stradă, la Iași. Atacatorul este liber

Data publicării:
barbat cu arma in mana
Un ieșean a fost împușcat în plină stradă. Foto: Profimedia Images

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost împuşcat, miercuri seară pe o stradă din Iaşi. Agresorul, un bărbat cu care victima se cunoștea, informează anchetatorii, a fugit imediat după atac cu o mașină. Bărbatul, împușcat în zona cervicală, este acum sub supravegherea medicilor ieșeni.

Atacul a avut loc pe o stradă din municipiul Iaşi, polițiștii fiind sesizați prin apel la 112, informează IPJ Iași. Agresorul a tras cu arma de foc în direcția bărbatului din fața lui, nimerindu-l în zona cervicală, după care s-a urcat într-o mașină și a fugit de la fața locului.

"Ieri, 1 februarie, în jurul orei 21,30, poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 despre faptul că un bărbat ar fi fost împuşcat pe o stradă din municipiul Iaşi. Bărbatul a fost transportat la spital", se arată într-o informare transmisă de IPJ Iaşi.

Medicul şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că bărbatul a fost împuşcat în zona cervicală, dar, deși rănit, a venit singur la spital. El a fost preluat de medicii de la Clinica de Chirurgie din cadrul spitalului Sfântul Spiridon.

„În dispeceratul SMURD a ajuns un apel pentru un bărbat de 40 de ani împușcat în regiunea gâtului, SMURD-ul a plecat la această intervenție, dar pacientul a ales să meargă cu o mașină privată. A ajuns direct în Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului „Sf. Spiridon”, prezenta o plagă produsă posibil de un proiectil de tip glonț la nivelul regiunii cervicale anterioare, deci la nivelul gâtului. Aceasta era penetrantă în torace, pacientul era conștient, dar s-a diagnosticat un pneumotorax drept cu retenția corpului străin la nivelul pleurei. S-a intervenit în urgență, s-a efectuat stabilizarea pacientului, drenajul pneumotoraxului și internarea în clinica chirurgicală în sectorul de Chirurgie Toracică. Sperăm într-un prognostic favorabil după tratamentul chirurgical de specialitate”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, potrivit Ziarul de Iași.

Atacatorul a fost identificat, dar încă nu a fost găsit.

“Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de poliţişti, fiind căutat. Din verificările efectuate rezultă faptul că cei doi se cunoşteau. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de omor“, au precizat reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri