Un copil de 10 ani a devenit unul dintre cei mai tineri arbitri din lume. „Nu se lasă intimidat de oameni”

Data publicării:
arbitru tanar
Foto: Captură Facebook

Erick Callejas este un băiat de doar 10 ani şi, deși este mult mai scund decât toţi ceilalţi participanţi de pe terenul de fotbal, nu are niciun fel de reținere în a impune regulile, fiind unul dintre puţinii arbitri de vârsta lui, relatează Reuters.

În El Alto, al doilea oraş ca mărime din Bolivia şi vecin al capitalei La Paz, Callejas poate fi găsit în weekenduri arbitrând meciuri locale, inspirat de tatăl său, Ramiro, care este arbitru.

„Sâmbăta şi duminica mă duc să arbitrez cu micul meu coleg, fiul meu, Erick”, a declarat Ramiro. „Sunt foarte mândru, sunt plin de emoţie, pentru că are arbitrajul în sânge”.

Callejas a arbitrat primul său meci într-o ligă feminină, după ce tatăl său l-a înscris pentru această meserie. „A fost un campionat feminin şi (coordonatorul) m-a întrebat dacă pot arbitra şi am spus da”.

Până acum, pare să-i impresioneze pe cei mai mari cu stilul său. Jucătorul Beimar Tancara spune că Erick Callejas are un talent natural. „Se vede că are acest caracter. Aleargă. Se mişcă. Nu se lasă intimidat de oameni, chiar dacă publicul strigă”, a spus Tancara. „Cred că s-a născut pentru a fi arbitru. El este foarte talentat. Îmi place cum arbitrează”.

Deocamdată, Callejas arbitrează meciuri pe terenuri de nisip în liga comunitară, urmărit îndeaproape de pe margine de mama sa şi instruit de tatăl său.

Dar el are mari speranţe că într-o bună zi îşi va folosi talentele la nivel internaţional. „Visul meu este să arbitrez derbiul bolivian, să devin arbitru FIFA pentru a putea merge la Cupa Mondială, Cupa Americii, Cupa Liberators şi Liga Campionilor”, a declarat Callejas.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri