Un militar român a murit călcat de un tanc în poligonul Smârdan

Data actualizării: Data publicării:
tanc explozie exercitiu 170420_SMARDAN_08_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Tancuri în poligonul Smârdan. Imagine de arhivă. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un militar român a murit într-un accident, în poligonul Smârdan din județul Galați. Militarul, plutonier în Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați, a decedat vineri, pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, informează Ministerul Apărării Naționale.

„Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă”, se arată într-un comunicat al MApN.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului.

„Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, a precizat MApN.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Galați, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis condoleanțe familiei militarului.

„Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus premierul României.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri