Un nou cutremur în judeţul Buzău

Data publicării:
seismograf institutul de fizica pamantului - captura digi24

Un nou seism cu magnitudinea de 3,8 grade a avut loc, vineri după-amiază, în judeţul Buzău. În această săptămână, în judeţul Buzău s-au înregistrat zilnic cutremure.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurul - cu magnitudinea 3,8 - a avut loc la ora 16:36, la o adâncime de 147,1 kilometri.

Citiţi şi:

Mărmureanu susține că a calculat când se va produce următorul mare cutremur

Luni, în zona seismică Vrancea, în intervalul 0.24 - 22.16, au avut loc patru cutremure, cu intensităţi între 2,3, şi 3,1, în timp ce marţi în judeţul Buzău s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,6. Miercuri dimineaţă, la ora 5, 32, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,9. Joi după-amiază, s-a înregistrat, tot în Buzău, un seism cu magnitudinea 3,8.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat, miercuri, că, din analizele şi cercetările sale, următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul 2040 sau în perioada 2077 - 2078. În schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, susţine că nu se pot face astfel de estimări, dar afirmă că seismele înregistrate în ultimele zile sunt normale pentru zona Vrancea.

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri