Un velier sub pavilion olandez, căutat în Marea Neagră noaptea trecută, a fost găsit

Data actualizării: Data publicării:
vas nava garda de coasta politia de frontiera

Un velier aflat sub pavilion olandez a fost căutat ore în şir, încă din timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, de nave ale Gărzii de Coastă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, după ce ar fi dispărut pe Marea Neagră având la bord un cetăţean austriac, conform Agerpres.

ACTUALIZARE: Velierul a fost găsit de navele Gărzii de Coastă, sâmbătă după-amiază, la 40 mile marine est de municipiul Constanţa. Cetăţeanul austriac care se afla la bord, în vârstă 71 de ani, a declarat că îşi poate continua deplasarea, în condiţii de siguranţă, către Bosfor, a informat Garda de Coastă.

Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcaţiunii în condiţii de siguranţă şi că îşi continuă deplasarea către Bosfor. Conform Gărzii de Coastă, având în vedere că puterea de emisie a staţiei radio este mică, comunicarea cu cetăţeanul de la bordul ambarcaţiunii s-a efectuat cu dificultate, informează Agerpres.

Acţiunea de căutare a fost declanşată vineri de către Centrul Maritim de Coordonare a Căutării Constanţa, efectuându-se cu nave ale Gărzii de Coastă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Autorităţile fuseseră alertate despre posibila dispariţie a velierului. 

 

Reprezentanţi ai Gărzii de Coastă au menţionat, sâmbătă dimineaţa, că velierul nu a fost încă găsit, continuând căutările.

Autorităţile au fost alertate vineri seară despre posibila dispariţie a velierului.

„În urma solicitării Centrului Maritim de Coordonare a Căutării, o navă a Gărzii de Coastă împreună cu o ambarcaţiune aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare efectuează misiuni de căutare în vederea identificării unui velier, pavilion Olanda”, a informat Garda de Coastă, confirmând că la bordul velierului se află un cetăţean austriac.

Conform sursei citate, căutările au fost efectuate în larg, la zeci de mile marine, la est de municipiul Constanţa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri