Ungaria face campanie anti-UE cu Ursula von der Leyen și Alex Soros pe panouri publicitare

Data publicării:
campanie ungalia ursula von der leyen
Sloganul care însoțește campania spune „Să nu dansăm pe melodiile lor”. Sursa foto: Facebook

Partidul de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, a inaugurat luni câteva panouri publicitare care o defăimează pe președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen. Este pentru prima dată când Ungaria o transformă într-o țintă personală, într-o campanie similară cu cea împotriva predecesorului său care a înfuriat Bruxelles-ul, transmite Reuters.

Panourile, ridicate peste noapte pentru a lansa o campanie pentru alegerile parlamentare europene din iunie, o înfățișează pe Von der Leyen alături de Alex Soros, fiul finanțatorului liberal născut în Ungaria George Soros, seniorul fiind inamicul numărul unu al ostilității din partea Partidului FIDESZ al lui Orban.

Sloganul care însoțește campania spune „Să nu dansăm pe melodiile lor”. Soros este evreu și unii critici consideră rolul central pe care îl joacă în propaganda FIDESZ ca o dovadă a antisemitismului, pe care Fidesz îl neagă cu fermitate.

Panouri similare care îl arată pe predecesorul lui Von der Leyen, Jean-Claude Juncker, alături de George Soros, au atras o mustrare de la Bruxelles în 2019. FIDESZ le-a dat jos după ce principalul grup PPE de centru-dreapta din Parlamentul European a amenințat că va expulza partidul maghiar. FIDESZ a părăsit PPE doi ani mai târziu.

Orban, al cărui guvern a încercat să deblocheze miliarde de euro din fonduri UE suspendate de Bruxelles din cauza politicilor FIDESZ, a declarat sâmbătă că Ungaria „trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles”.

Guvernul Ungariei a transmis un mesaj pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Consultarea națională a început. Guvernul lansează și o campanie intensivă de conștientizare. Ne-am dori cât mai mulți oameni care să-și exprime opiniile cu privire la problemele care ne determină securitatea, economia și suveranitatea.

Întrebările vor fi livrate continuu până la Crăciun, căutați chestionarul în căsuța dvs. Poștală!”, a scris guvernul Ungariei pe rețeaua de socializare.

Orban a trimis vineri un sondaj maghiarilor, întrebând dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei sau să îi acorde aderarea.

Se așteaptă ca Ungaria să fie un punct central al următorului summit al UE de la jumătatea lunii decembrie, fiind țara UE cea mai apropiată de Rusia și care este sceptică față de planurile de a oferi Ucrainei o cale de aderare. De altfel, aderarea Ucrainei la UE și veto-ul Ungariei se așteaptă să fie principala problemă a summit-ului, fiind nevoie de consens.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri