VIDEO. Imagini cu containerele în care s-au mutat localnicii din Crevedia: „Nu știm ce vom face. E dificil. Mi-e frică la iarnă”

Data publicării:
containere crevedia
Localnicii din Crevedia, rămași pe drumuri după explozia stației GPL, s-au mutat în containere cu o singură cameră. FOTO: Captură video Digi 24

Localnicii din Crevedia, rămași pe drumuri după explozia stației GPL, s-au mutat în containere cu o singură cameră. Aceasta ține loc de spațiu pentru copii, bucătărie și dormitor. În fiecare zi, micuții privesc către ruinele rămase și întreabă când vor avea, din nou, dormitoarele lor. Părinții nu știu ce să le mai răspundă.

Au trecut trei săpămâni de la exploziile care le-au schimbat viața localnicilor din Crevedia într-o singură clipă. Din locuințe nu a mai rămas nimic, iar oamenii acum dorm, mânăncă, și pregătesc copiii pentru școală, din containere.

Reporter: „Auzi, dar aici e camera ta acum?”

Copil: „Da, aici dorm în cameră.”

Doar într-o familie sunt șase copii. Au rămas fără dormitoarele pe care le-au aranjat așa cum și-au dorit și fără livingul spațios în care se jucau. Părinții au făcut tot posibilul să nu simtă lipsurile și au aranjat între pereții de metal ai containerelor și cutii de carton, camere destinate lor.

Localnicii speră să nu fie nevoiți să stea foarte mult în containere, pentru că se apropie iarna și nu știu cum vor face față frigului.

Localnică: „Acum este ok afară, e cald, dar pe iarnă, o să-mi fie frică pentru copilul de șapte luni. Mai e și fetița de patru ani. Nu știm ce vom face. E dificil. Noi dormeam în cameră și pe parcursul zilei stăteam toți. Copiii se jucau, acum separați, e greu. Nu avem o bucătărie unde să putem pregăti masa înainte să vină, înainte să plece la școală sau să dăm un pachețel.”

Au fost montate 12 containere pentru locuit și șapte grupuri sanitare

Strada pe care au avut loc exploziile arată acum, mai degrabă, ca o zonă industrială, douăspezece containere pentru locuit au fost montate aici și șapte pentru grupuri sanitare, care nu sunt încă funcționale.

Casele care nu au fost arse în incendiu, au fost grav afectate de suflul exploziilor și încă mai cad bucăți din tavan sau pereți, spun localnicii.

Localnic: „Încă mai cade, dacă agăț acolo cade și mai rău. Aici bagi mâna înăuntru, ieși aproape afară. Aici locuia băiatul cu soția și cu fata de opt luni de zile, a avut noroc că a fost plecat, în vizită la socru, și că în timpul exploziei nu era acasă că se întâmpla altă nenorocire.

Nu toți localnicii au acceptat să locuiască în containere și încă așteaptă să fie despăgubiți, ca să poată începe reconstruirea caselor.

Localnic: „Am locuit într-o casă și doresc să mă reîntorc într-o casă și nu accept, în niciun caz, să stau într-un container.”

Parchetul General a pus sechestru pe o parte din averea patronilor stației GPL, zeci de case și conturi bancare, aparținând lui Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri