VIDEO În timp ce mii de sindicaliști protestează în fața Guvernului, Carmen Iohannis se pozează alături de elevi

Data actualizării: Data publicării:
carmen iohannis
În timp ce mii de sindicaliști protestează în fața Guvernului, Carmen Iohannis se pozează alături de elevi

În timp ce mii de profesori protestează în Piaţa Victoriei din Bucureşti, soția președintelui, Carmen Iohannis, a adus un grup de elevi la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu pentru a-i întâmpina pe Klaus Iohannis și pe președintele Germaniei, Frank Steinmeier. Carmen Iohannis a fost surprinsă în timp ce se fotografia alături de elevi, în plină grevă a profesorilor, grevă la care ea a anunțat că nu participă.

„Nu am venit aici să discutăm evenimente politice, suntem aici, alături de copii să ne întâlnim cu cei doi președinți”, a declarat Carmen Iohannis, citată de Turnul Sfatului.

Carmen Iohannis se numără printre profesorii care au decis să nu se alăture grevei generale.

Carmen Iohannis a transmis jurnaliștilor că a venit la dorința elevilor săi. „Eu au fost cei care au dorit să facă o fotografie cu cei doi președinți.”

Președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier se află în vizită în Sibiu, joi, iar în cadrul acesteia au ajuns la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal.

Între timp, la protestul din Piața Victoriei s-au strâns mii de persoane, cu steaguri, fluiere şi vuvuzele. Oamenii îşi susţin revendicările şi se declară nemulţumiţi de oferta de până acum a Guvernului. Cu puțin timp înainte ca reprezentanţii sindicaliştilor să anunțe decizia în legătură cu greva, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că salariile profesorilor vor crește când va fi definitivată legea salarizării și că până atunci, Guvernul își menține oferta cardurilor cu prime.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri