VIDEO. Momentul în care cele două tramvaie se ciocnesc frontal, în București. Ce spune STB despre cauza accidentului

Data actualizării: Data publicării:
imagini tramvaie bucurești
Momentul în care cele două tramvaie se ciocnesc violent a fost suprins de camerele de supraveghere din zonă. Foto: Captură vvideo Digi 24

Au apărut primele imagini cu momentul accidentului de duminică dimineața din București, în care două tramvaie s-au ciocnit. Impactul a fost foarte puternic, deși tramvaiele abia plecaseră de pe loc.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu momentul în care cele două tramvaie se lovesc puternic.

„Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care două vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecţiei Şos. Ştefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări: Evaluare la faţa locului a comisiei tehnice STB: calea de rulare - în parametri tehnici corespunzători; macaz intersecţie Lizeanu - funcţional; vagoane fără defecţiuni tehnice, care să provoace deraiere”, se arată într-un comunicat al STB, preluat de Agerpres.

În aceste condiţii. concluzia preliminară este că eroarea umană a fost cauza probabilă a accidentului.

„Concluzie preliminară: macaz activat spre stânga (sens Ştefan cel Mare spre Obor, în zona intersecţie Lizeanu); vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără sa dezactiveze macazul stânga; cauza probabilă accident: eroare umană”, mai spune STB.

@drepturile_omului_1 Două tramvaie s-au ciocnit, duminică 24.12.2023 la ora 5:50, la intersecţia dintre Şoseaua Ştefan cel Mare şi strada Lizeanu. Cei doi conductori şi un pasager au fost răniţi. #tramvai #tramvai_accident #tramvai_tamponat #accident ♬ E Plina Lumea De Falsuri - Narcis

Comisia tehnică a STB face propria evaluare şi va ţine cont, în concluziile finale, şi de raportul Brigăzii de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, adaugă societatea de transport.

Două tramvaie s-au ciocnit, duminică dimineaţa, pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, iar în urma impactului cei doi vatmani şi unul dintre călători au fost fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri