VIDEO Momentul în care Dumitru Buzatu este prins de DNA cu portbagajul plin cu banii luați mită: „Sunt economiile mele”

Data actualizării: Data publicării:
dumitru buzatu
O cameră de supraveghere a surprins exact momentul în care mașina lui Dumitru Buzatu e blocată de DNA. Foto: Captură Digi24

Noi imagini cu operațiunea DNA din dosarul președintelui Consiliului Județean Vaslui. O cameră de supraveghere a surprins exact momentul în care mașina lui Dumitru Buzatu e blocată de anchetatori, care i-au deschis portbagajul unde au găsit geanta plină cu banii de flagrant.  Întrebat de unde provin cele 1,25 milioane de lei, baronul PSD a răspuns că sunt economiile sale.

O altă filmare care îl incriminează pe Buzatu arată exact momentul în care anchetatorii deschid portbagajul și numără banii marcați de DNA, de față cu șeful Consiliului Județean Vaslui.

Întrebat a cui este geanta din interior și ce se află în ea, Buzatu a afirmat că este a lui și conține bani. Nu a vrut să le spună anchetatorilor despre ce sumă este vorba, dar i-a invitat să se uita singuri și să îi numere.

„Sunt economiile mele”, a răspunsul el, întrebat de unde provin acești bani.

Momentul în care Buzatu este „pescuit” de DNA

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere din localitatea Cârja din Vaslui. Este exact momentul în care ofițerii anticorupție și procurorul de caz de la Iași îl blochează pe Drumitru Buzatu în trafic, la plecarea din complexul privat de pescuit, acolo unde a primit geanta cu cele 1,25 milioane de lei de la denunțătorul din dosar.

Se vede cum procurorii vin în trombă cu o mașină, ies în fugă și apoi îl scot pe Buzatu din autoturismul în care se afla. Urmează o scurtă percheziție corporală, pentru a verifica dacă are arme sau alte obiecte periculoase asupra sa. Apoi a urmat percheziția mașinii, în portbagajul căreia au fost găsiți banii de flagrant.

Dumitru Buzatu este deja în arest preventiv pentru 30 de zile și urmează să își petreacă acolo a doua noapte. A contestat arestarea preventivă și, cel mai probabil, în cursul săptămânii vitoare, la Curtea de Apel Iași, apărătorii săi vor încerca să îi convingă pe magistrați că arestul preventiv este o măsură prea aspră.

Baronul PSD a respins acuzațiile procurorilor, însă declarațiile sale de apărare au fost destul de confuze. Inițial a spus că cele 1,25 de milioane de lei erau banii săi din economii, apoi că, de fapt, ar fi fost un împrumut cerut omului de afaceri, pentru ca apoi să revină la varianta inițială, cea a economiilor.

Duminică, judecătorii l-au trimis 30 de zile după gratii și pe expertul reținut în dosar.  Procurorii DNA îl acuză pe suspect de luare de mită şi trafic de influenţă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri