Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Decizia magistraților este definitivă

Data actualizării: Data publicării:
vlad pascu inconjurat de politisti si jurnalisti la sediul diicot
Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a comis accidentul grav din 2 Mai după ce luase mai multe tipuri de droguri. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Tribunalul Constanţa a respins, marţi, contestaţia lui Vlad Pascu, astfel că autorul accidentului cu doi morți de la 2 Mai rămâne în arest preventiv. Decizia magistraţilor este definitivă.

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţia lui Vlad Pascu la decizia Judecătoriei Mangalia prin care i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile.

“Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Vlad Pascu a cerut să fie plasat în arest la domiciliu ca să poată să învețe pentru a da la facultate.

„În măsura arestului preventiv nu se pot face studii, nu ai dreptul la educație”, le-a spus el magistraților, marți.

Tot marți, Pascu a declarat că nu a luat în calcul vreodată că s-ar putea întâmpla o tragedie pentru că, spune el, nu se aștepta să fie și pietoni pe un drum național pe care viteza maximă admisă este de 90 de kilometri/oră.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri