Zeci de migranți, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Erau acunși în două microbuze și un TIR

Data publicării:
migranti nadlac 2
Zeci de migranți, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Foto: Poliția de Frontieră

Zeci de migranți au fost descoperiți în două microbuze și un TIR care urmau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Autovehiculele erau conduse de șoferi români și turci.

“În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, respectiv un turc aflaţi la volanul unor microbuze înmatriculate în România şi unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul automărfarului transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru o societate comercială din Slovacia, iar şoferii microbuzelor se deplasau, fără încărcătură, pe ruta România-Italia”, a transmis Poliţia de Frontieră printr-un comunicat.

Poliţiştii de frontieră au verificat mijloacele de transport şi astfel au descoperit, ascunşi în compartimentele de marfă, 92 de cetăţeni străini, doar în TIR fiind găsite ascunse 50 de persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni din diverse state precum Siria, Irak, Bangladesh, Sri Lanka şi Egipt, unii dintre ei fiind solicitanţi de azil, alţii intraţi legal în România, toţi însă intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini depistaţi ascunşi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri