Alarmă falsă de incendiu într-un liceu din Cluj-Napoca. 1.600 de elevi și profesori au fost scoşi de la ore

Data publicării:
liceu-evacuat-alarma-falsa-incendiu
1.600 de elevi şi profesori au fost evacuaţi din clădirea liceului. Sursa foto: ISU Cluj

A fost alertă luni, în jurul prânzului, într-un liceu din Cluj-Napoca. 1.600 de elevi și profesori au fost evacuați din clădire, după ce alarma de incendiu a școlii s-a declanşat. Ajunși la intervenţie, pompierii au constatat că senzorii au detectat, de fapt, fumul rezultat în urma unor lucrări de renovare.

Alarma de incendiu s-a dat în jurul prânzului, la Colegiul Național "George Coșbuc" din Cluj-Napoca.

"Mai exact, a fost vorba despre declanșarea sistemului automat de semnalizare/detectare/alarmare în caz de incendiu, într-un spațiu de la etaj 1 al unui corp clădire", transmite ISU Cluj.

Conform procedurii în astfel de situaţii, toţi cei 1.600 de elevi și cadre didactice care se aflau în acel moment în şcoală au fost evacuați de urgenţă. La liceu au ajuns şi pompierii, care au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă.

"Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că senzorii au fost declanșați de fumul degajat de lucrările de tăiere, efectuate cu scopul de a renova spațiul respectiv. Nu au existat persoane care să solicite sprijin medical și nu s-au înregistrat alte probleme", au anunţat reprezentanţii ISU Cluj.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri