Video ANAF scoate la vânzare proprietăți ale prințului Paul Philippe al României. Un apartament din Sinaia ar valora peste un milion de lei

Data publicării:
ICCJ - TERMENE DE JUDECATA
Paul Philippe al României. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Proprietățile lui Paul Philippe al României sunt scoase la licitație de ANAF. E vorba de un apartament aflat în Sinaia, care ar valora peste un milion de lei. Între timp, autoritățile române încearcă de peste 2 ani să-l aducă în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Maria Colciar, jurnalist Digi24: „Este vorba de mai multe proprietăți ale lui Paul Philippe al României care urmează să fie scoase la licitație. Prețul de pornire fiind 1,2 milioane de lei. Dacă prima licitație nu se finalizează cu succes, din acest preț se va scădea 25%. În Sinaia se află una dintre aceste proprietăți, o clădire impunătoare, cu o suprafață de 303 metri pătrați.

De asemenea, este vorba și de terenul aferent, cu o suprafață de 156 de metri pătrați. Acestei proprietăți i s-a făcut și un raport de evaluare, inspecția din exterior, și se consideră că finisajele sunt medii.

Persoanele interesate trebuie să depună cu cel puțin o zi înaintea licitației mai multe documente doveditoare pentru a obține această proprietate, printre care oferta de cumpărare, dar și dovada plății taxei de participare. Data limită pentru depunerea acestor oferte este 25 octombrie 2023”. 

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, a transmis MAI.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională în decembrie 2020 după ce polițiștii nu l-au găsit la reședința lui, din centrul Capitalei. El a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri