"Buletin de România". O angajată de la Evidența Populației este acuzată că a luat șpagă de la 116 cetățeni moldoveni

Data publicării:
bancnote de 100 de lei
O bancă din România a acceptat să șteargă peste 90.000 de euro din datoria unui client FOTO: Getty Images

O angajată de la Evidența Populației Galați a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru că ar fi luat mită în formă continuată. Femeia este acuzată ca a primit, timp de 2 ani, câte 100 de lei de la peste 100 de cetățeni moldoveni, în schimbul eliberării cărții de identitate românești. 

Femeia era consilier superior în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați. Potrivit procurorilor, în perioada 2015-2017, funcționara a primit, prin intermediul a două persoane, câte 100 de lei de la 116 cetățeni moldoveni. Mita urma să le faciliteze solicitanților eliberarea actelor de identitate cu domiciliu pe teritoriul României.

"În fapt, în perioada 2015 – 2017, funcționara a primit, prin intermediul a două persoane, câte 100 de lei de la 116 cetățeni moldoveni, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv primirea, verificarea documentelor necesare pentru eliberarea cărților de identitate, precum și pentru eliberarea acestora fără a verifica prezența proprietarului spațiului de locuit menționat în formularul tip 'cerere pentru eliberarea actului de identitate', ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România.", se arată în comunicatul transmis de Direcția Generală Anticorupție.

Femeia a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru luare de mită în formă contnuată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri