Ciucă: În acest moment nu avem gaz suficient, astfel încât să putem să asigurăm înmagazinarea în depozite

Data publicării:
nicolae ciuca
Nicolae Ciuca, la Guvern. FOTO: Facebook Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că este foarte important ca Azomureş să înceapă producţia de îngrăşăminte chimice, menţionând însă că în acest moment România nu dispune de gaz suficient astfel încât să poată fi asigurată înmagazinarea în depozite pentru iarna 2022-2023.

Afirmaţia primului ministru a fost făcută în contextul în care a fost întrebat, luni seară, despre situaţia companiei Azomureş, care nu poate porni producţia de îngrăşăminte chimice din cauză că nu au surse de gaz natural.

„Am discutat inclusiv cu reprezentanţii companiei Azomureş. Este foarte important pentru noi să înceapă producţia de îngrăşăminte chimice. Sunt pregătiţi în orice moment în care găsim sursa de gaz să pornească producţia de îngrăşăminte. În acest moment nu avem gaz suficient astfel încât să putem să asigurăm înmagazinarea în depozite pentru iarna 2022-2023.

Totodată există şi discuţii între Azomureş şi producătorii naţionali de gaz, respectiv Romgaz şi Petrom, să identifice o soluţie în care să poată să pornească.

Există o decizie a UE, astfel încât pentru iarna 2022-2023 să înmagazinăm până la 90% din capacitatea de depozitare. (...) În acest moment România poate să înmagazineze 3,4 miliarde de metri cubi de gaze", a spus premierul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri