Conflict în trafic. Un șofer de autobuz a fost pulverizat cu spray lacrimogen de un taximetrist

Data publicării:
sofer masina nervos la volan
Pentru că taximetristul refuza să plece, șoferul autobuzului a coborât de la volan și a mers la geamul lui. Credit foto: Guliver/Getty Images

Incident șocant, marți, pe un bulevard din Cluj-Napoca. Un șofer de autobuz a fost pulverizat cu spray lacrimogen de un taximetrist pentru că l-ar fi avertizat că blochează circulația. De altfel, regimul de circulație al taxiurilor în municipiu este și subiectul unui dosar în instanță, al cărui termen de judecată va fi la finalul acestei luni, scrie Știri de Cluj.

Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 10:00, pe banda de autobuz de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca.

Șoferul autobuzului ar fi încercat să treacă de un taximetrist oprit pe banda dedicată mijloacelor de transport public. I-ar fi dat mai multe flash-uri și, pentru că șoferul taximetrului refuza să plece, bărbatul a coborât din autobuz și a mers la geamul taximetristului.

După ce și-au adresat injurii, taximetristul, spun martorii, ar fi scos un spray lacromigen, cu care a pulverizat în direcția șoferului de autobuz.

"Când a ajuns în dreptul portierei, taximetristul a folosit un spray cu gaze lacrimogene, iar apoi a plecat. Șoferul din autobuz a rămas în mijlocul drumului, buimac", a declarat un martor pentru sursa citată.

De incident au aflat și polițiștii, doar că șoferul autobuzului nu a depus nicio plângere.

Conflictul dintre șoferii de taxi și cei de autobuz din Cluj-Napoca este mai vechi și a ajuns chiar și în instanță. Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca și a cerut anularea Hotărârii de Consiliu Local 5/18.01.2022, prin care taximetrele au voie să circule pe benzile dedicate autobuzelor doar pe anumite străzi din oraș (bulevardele Nicolae Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești).

"Circulația taximetrelor pe benzile de BUS nu este restricționată, colegii accesând aceste benzi, fapt reglementat de Legea 38/2003, lege specială. Drept dovadă cele 8 procese verbale încheiate de organele abilitate anulate în instanță. Facem precizarea că serviciul de taximetrie, colegii care prestează acest serviciu, nu doresc accesarea acestor benzi speciale pentru confortul propriu, ele fiind accesate exclusiv pentru ca clienții serviciului să ajungă de la A la B în cel mai scurt timp, acesta fiind și rolul serviciului, acela de a deservi pasagerii/clienții serviciului de transport public local mai rapid decât serviciul de transport în comun", au transmis, la finalul lunii trecute, reprezentanții Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania.

Următorul termen din proces are loc pe 23.06.2023.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri