Crimă pe Dunăre. Câți ani de închisoare a primit marinarul care și-a ucis camaradul cu un topor în cap pentru că îi voia postul

Data publicării:
barbat dupa gratii
Naţionalităţile inculpaţilor nu au fost dezvăluite. Credit foto: Guliver/Getty Images

La 6 luni de la crima pe care a comis-o, un marinar din Ucraina a fost condamnat de Tribunalul Brăila la închisoare cu executare pentru crimă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Bărbatul este acuzat că și-a omorât un coleg de echipaj cu toporul în cap, în timp ce se aflau pe Dunăre, aproape de Portul Brăila. Potrivit Obiectivbr.ro, motivul crimei ar fi fost postul de mecanic de navă, pe care criminalul și-l dorea pentru el. Sentința nu este definitivă.

Atenție! Informații care vă pot afecta emoțional!

Crima a avut loc în noaptea de 09 spre 10 februarie 2023. Cei doi navigau pe Dunăre, iar nava lor era aproape de Portul Brăila. S-ar fi certat și, la un moment dat peste noapte, bărbatul de 32 de ani a intrat în cabina mecanicului și l-a omorât cu un topor în cap, în timp ce acesta dormea. Motivul crimei ar fi fost postul de mecanic de navă, pe care criminalul și-l dorea pentru el, scrie sursa citată.

Victima a murit. Ca să-și ascundă fapta, criminalul a ridicat un capac aflat în podeaua cabinei și a aruncat cadavrul într-o încăpere situată dedesubt, cu capul în jos, astfel că au rămas doar picioarele în afară. Arma crimei, scrie sursa citată, ar fi aruncat-o în Dunăre, pe un geam pe care l-a spart inteționat.

După comiterea faptei, în jurul orei 01:00, inculpatul a intrat în cabina căpitanului și l-a amenințat cu un cuțit. I-a cerut să-l ducă la mal, spunându-i că l-a omorât pe mecanic. În momentul în care nava a acostat în Portul Brăila, ucraineanul a reușit să fugă. A fost prins, scrie sursa citată, la Iași, după zile întregi de căutări.

La mai bine de 6 luni distanță, criminalul și-a aflat luni pedeapsa. Atât pentru crima de care e acuzat, cât și pentru comiterea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei, faptă săvârșită, spun magistrații, pe 10.02.2023, la câteva ore după crimă.

Tribunalul Brăila l-a condamnat pe marinarul ucrainean la 6 ani și 9 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor plus 9 luni închisoare pentru trecere frauduloasă a frontierei.

"Tribunalul Brăila dispune contopirea pedepselor principale aplicate de 6 ani și 9 luni închisoare și 9 luni închisoare, inculpatul P. Y. urmând să execute pedeapsa principală cea mai grea de 6 ani și 9 luni închisoare, la care se va adăuga un spor de pedeapsă de 3 luni închisoare, în total va executa o pedeapsă principală rezultantă de 7 ani închisoare. Alături de pedeapsa principală de 7 ani închisoare, inculpatul va executa și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile", au stabilit magistrații Tribunalului Brăila.

Totodată, bărbatul va avea de plătit și 25.000 de euro daune morale, dintre care 6.500 de euro - cheltuielile suportate de familie pentru repatrierea corpului victimei și pentru înmormântarea acesteia.

Sentința dată de Tribunalul Brăila pe 21 august 2023 nu este definitivă. Soluția poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri