Un român colecționează porumbei scumpi cât o mașină SH

Data publicării:
porumbel

Pasiune costisitoare. Zeci de porumbei, unii care costă chiar cât o maşină la mâna a doua, pot fi admiraţi în acest weekend la Craiova. Dar columbofilii îşi pot mări colecţiile cu porumbei voiajori care zboară mii de kilometri. Numai că pentru asta trebuie să plătească şi 5.000 de euro.

Exemplarul din imagini are patru ani, face parte din categoria porumbeilor voiajori de maraton, iar cea mai lungă distanţă pe care a parcurs-o este de 1.200 de kilometri.

Şi costă cât o maşină la mâna a doua. Proprietarul este tare mândru şi spune că a câştigat numeroase competiţii până acum.

Florin Cioacă, membru Asociaţie columbofilă: Ambiţie, rezistenţă, voinţa de a ajunge acasă, de a trece peste toate pericolele.
Sidonia Ghindeanu, reporter Digi24: La cât poate ajung un astfel de exemplar?
Florin Cioacă: Poate ajunge la câteva mii de euro, este foarte greu să îl evaluezi.

Iar pentru a atinge performanţe este nevoie şi de o îngrijire specială, spun specialiştii. Numai mâncarea poate costa chiar şi 500 de lei pe lună.

Constantin Nicola, membru Asociaţia columbofilă „Ioan Gelu Gătejescu” Dolj: O varietate mare de seminţe, chiar se ajunge să mănânce şi 24 de feluri seminţe pe zi pentru a performa. Apa trebuie să fie foarte curată, din când în când, mai primeşte şi vitamine care să îl ajute la zbor.

Peste 500 de exemplare de porumbei, păsări de curte şi exotice au atras mulţi crescători şi curioşi, veniţi special să le admire şi, de ce nu, să le cumpere.

Crescătorii de porumbei spun că voiajorii ajung să valoreze cel mai mult, câteva mii de euro, în funcţie de performanţele de zbor pe care le obţin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri