Doi bărbaţi au fost prinși de polițiști în timp ce furau bucăți dintr-o șină de tramvai din București

Data publicării:
tramvai
Foto cu caractre ilustrativ: Facebook/Compania de Transport Public Iasi

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru furt calificat, după ce au furat mai multe bucăţi de şină şi obiecte din fier, de pe linia unui tramvai din Bucureşti, informează Biroul de presă al DGPMB, potrivit Agerpres. 

„La data de 9 martie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 6 Poliţie au prins în flagrant şi, ulterior, au reţinut doi bărbaţi, în vârstă de 34, respectiv 35 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 10.000 de lei”, a transmis Biroul de presă al DGPMB. 

Sâmbătă, în jurul orei 16,30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în Sectorul 2, au prins în flagrant doi bărbaţi, în timp ce sustrăgeau mai multe bucăţi de şină de tramvai şi obiecte din fier, de pe linia unui tramvai. S-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor în cauză, fiind conduse, ulterior, la sediul subunităţii pentru audieri, arată sursa citată.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că pe 5 martie, în jurul orei 13,30, cei doi bărbaţi, ar fi pătruns într-o anexă din spatele unui bloc din Sectorul 2, prin forţarea sistemului de asigurare al uşii de acces, de unde ar fi sustras un căruţ ce conţinea mai multe materiale din fier, bunuri pe care le-ar fi valorificat la un centru de colectare.

De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 20,30, bănuiţii ar fi intrat în curtea unei instituţii, după care, prin demontarea gardului, ar fi pătruns în organizarea de şantier, purtând mască la nivelul feţei, şi ar fi sustras un picamer, cauzând un prejudiciu în valoare de 9.000 de lei.

Cei doi bărbaţi ar mai fi sustras, în cursul zilei de 9 martie, şapte bucăţi de şină de tramvai şi mai multe obiecte din fier, de pe linia unui tramvai, moment în care au fost depistaţi de către poliţişti.

Bunurile au fost recuperate şi predate societăţii de transport în comun.

Cei doi au reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de furt calificat.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri