Doi bărbaţi de 86 şi 78 de ani au fost prinşi în timp ce trăgeau cu puşca în curtea unei biserici

Data publicării:
Pusti_1
Cei doi bărbaţi din Bacău au tras şase focuri în plan vertical cu puştile de vânătoare de calibrul 12. Foto: IJJ Bacău

Doi bărbaţi din judeţul Bacău au fost prinşi de jandarmi în timp ce trăgeau cu puştile de vânătoare în curtea unei biserici din localitatea Podu Turcului, încercând să respecte o tradiţie de Bobotează, informează Agerpres.

"În această dimineaţă, doi băcăuani din comuna Podu Turcului au tras şase focuri în curtea bisericii, în plan vertical, cu puştile de vânătoare de calibru 12. Motivul ţine de o tradiţie veche de prin partea locului - alungarea spiritelor rele. Spre ghinionul lor, în zonă se aflau şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, care au intervenit şi i-au legitimat pe cei doi, în vârstă de 86 ani, respectiv 78 ani, constatând că armele de vânătoare erau deţinute în mod legal", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

Una dintre tradiţiile româneşti de Bobotează, consemnate de folclorişti încă din secolul 19 constă în tragerea cu puşca sau cu pistolul în aer, în curtea bisericilor, pentru alungarea diavolilor care ar dori să împiedice botezul lui Iisus.

Cei doi bărbaţi din Bacău vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă letală sau interzisă fără drept.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri