Dominic Fritz a depus o sesizare la CNCD, după ce un om de afaceri timișorean l-a numit „lepră de pui nazist”

Data publicării:
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz. FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce omul de afaceri timișorean Dan Dinu l-a numit „lepră de pui nazist” într-o postare pe Facebook, apoi i-a cerut să spună dacă bunicul său a fost „ofiţer Luftwaffe SS”.

„Refuz să mă simt intimidat de acest limbaj violent, plin de ură și xenofob și să mă uit în altă parte. Tocmai pentru că am o voce publică, am decis să acționez și primul pas este această petiție către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Fără reacție fermă nu vom putea opri rostogolirea acestui tip de limbaj și comportament public”, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, președintele USR, Cătălin Drulă, condamnă ferm atacul xenofob la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz, și-i cere președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ia măsuri împotriva politicienilor din partidul său – consilieri, chiar și un parlamentar – care au susținut în mediul online postarea omului de afaceri timișorean Dan Dinu.

„Asemenea atacuri xenofobe nu pot fi tolerate într-o țară normală, europeană, în care se presupune că legea protejează fiecare cetățean. Nu putem permite ca discursul urii să devină normalitate, indiferent de cine este vizat, indiferent de etnie, poziție socială sau credință. Îi cer președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să analizeze cu atenție reacțiile politicienilor care au susținut acest atac incalificabil la adresa lui Dominic Fritz și să ia măsurile necesare pentru ca astfel de derapaje să nu se mai repete”, spune Cătălin Drulă.

Omul de afaceri Dan Dinu a postat săptămâna trecută pe Facebook imagini cu terase din Franţa alături de mesajul: „Dominic Fritz nu-ți mai fa poze cu Malkovich, ca n-ai niciun merit. Uită-te la postarea asta și bagă la cap, lepră de pui nazist!”.

După reacția lui Fritz, omul de afaceri a postat un nou mesaj. „Eu susţin în continuare ceea ce am publicat! Să ne spună domnul primar, Dominic Fritz, dacă bunicul lui a fost ofiţer SS Luftwaffe sau şi de data aceasta încearcă să ne ducă cu zăhărelul... Ne-a mai dus cu zăhărelul şi cu domiciliul dar şi cu studiile superioare! Deci Dominic Fritz, bunicul a fost ofiter Luftwaffe SS ??”, a scris Dan Dinu pe Facebook.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri