Două persoane au căzut într-un bazin cu azot la Rafinăria Petromidia. Una dintre victime a murit

Data actualizării: Data publicării:
O ambulanță SMURD este parcată în București pe 24 februarie 2023
Foto: Alexandru Busca/Inquam Photos

Două persoane au căzut, sâmbătă, într-un bazin, la Rafinăria Petromidia Năvodari. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri şi medicale. Unul dintre cei doi angajaţi a decedat şi celălalt a fost transportat la spital, anunţă compania Rompetrol Rafinare.

ACTUALIZARE 19.25. "În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalaţia de polipropilenă - PP). Doi angajaţi ai Rompetrol Rafinare au fost afectaţi, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producţia de granule de polimeri", informează un comunicat transmis de companie.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie private şi publice au fost la faţa locului şi au depus toate eforturile pentru stabilizarea şi salvarea celor doi. O persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul.

"Suntem alături de familiile colegilor noştri şi îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigaţie internă şi colaborează strâns cu toate autorităţile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului", precizează Rompetrol Rafinare.

ACTUALIZARE 18.27 Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa au anunţat că un bărbat a fost declarat decedat.

ACTUALIZARE 18.15 O femeie a fost preluată de un echipaj medical şi dusă la spital, în stare de inconştienţă.

„La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-ar fi produs un accident de muncă. Din primele informaţii rezultă că doi angajaţi ar fi căzut într-un rezervor de azot”, a transmis Poliţia Judeţeană Constanţa.

Cercetarea la faţa locului este în curs de desfăşurare.

ACTUALIZARE 17.46: „Cele două victime au fost extrase, sunt inconştiente, primesc îngrijiri medicale la faţa locului”, a mai transmis ISU Constanţa.

-------------------------------

„Intervenim la Petromidia, la 2 persoane căzute intr-un bazin”, anunţă, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar şi 24 de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj CBRN.

Editor : Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri