Cei patru copii rătăciţi în apropierea pârtiei de schi Transalpina au fost recuperaţi de salvamontişti

Data actualizării: Data publicării:
Salvamontisti
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

ACTUALIZARE 17.50 Salvamontiştii din Voineasa au recuperat în siguranţă, joi seara, patru copii care s-au rătăcit în apropierea pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului, în condiţii meteo destul de dificile - ninsoare, vânt, ceaţă şi temperaturi scăzute.

Şeful Salvamont Voineasa, Marcel Andreescu, a precizat că cei patru copii, doi băieţi şi două fete, care se aflau la schi împreună cu familiile, s-au abătut prin pădurea din apropierea pârtiei, fiind găsiţi la o distanţă de circa 3 kilometri, undeva la baza domeniului, într-o zonă destul de greu accesibilă.

"Am acţionat de urgenţă, mai ales că se lăsa seara şi condiţiile sunt destul de dificile. În zonă ninge şi este vânt şi ceaţă. I-am recuperat şi i-am adus la părinţi. Toţi sunt teferi", a precizat Marcel Andreescu, citat de Agerpres.

Știre inițială: Salvamont Voineasa intervine, joi, pentru căutarea a patru copii care s-au rătăcit în pădure, după ce au ieşit din perimetrul pârtiei Transalpina.

”Acţiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont Voineasa pentru căutarea şi salvarea unui grup de patru copii ieşiţi din perimetru pârtiei Transalpina şi rătăciţi în pădure”, a transmis, joi, Salvamont România.

Sursa citată a precizat că în zona ninge, bate vântul, sunt episoade de ceață, iar temperatura este scăzută.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri