Marea Britanie, gata să înlocuiască muncitorii agricoli din Europa de Est cu roboţi

Data publicării:
Andrea-Leadsom-OFC17-c-BillyPix-615x346-e1483607244279

Andrea Leadsom, secretar pentru Mediu, Alimente şi Afaceri rurale in Guvernul britanic, a sugerat că munca imigranţilor est-europeni din Marea Britanie ar putea fi înlocuită de roboţi.

Andrea-Leadsom-OFC17-c-BillyPix-615x346-e1483607244279

Andrea Leadsom a spus agricultorilor britanici că ar trebui să investească în tehnologie pentru a stimula productivitatea și pentru a găsi "echilibrul corect", pentru noii și actuali lucrători din UE. "Nu trebuie să uităm că un factor motivant-cheie din spatele votului de a părăsi UE a fost de a controla imigrația", a spus ea, potrivit Economica.net.

Ea a mai afimat că a călătorit în afara Marii Britanii şi a văzut cum multe din noile tehnologii completază munca oamenilor în agricultură, iar acest proces este adoptat de un număr tot mai mare de fermieri.

În Spania există mașini automate care culeg căpşune, în Statele Unite există maşini care aspiră merele din pom, iar în Marea Britanie maşinile hrănesc şi mulg vacile, notează The Guardian.

Publicaţia mai spune că nu doar din cauza Brexit-ului e nevoie de mai mulţi roboţi în agricultură, dar şi din cauza faptului că fermierii vor fi obligaţi în acest an să crească salariul minim pe care îl plătesc.

Cei mai mulţi muncitori din fermele britanice provin din Europa de Est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri