ANAF a actualizat lista ruşinii. Datornicii sunt mai puţini, datoriile sunt mai mari

Data publicării:
bani 3

127 de mari contribuabili apar pe lista datornicilor ANAF. Fiecare firmă are restanţe mai mari de 100.000 de lei către bugetul de stat, cel al asigurărilor sociale, al sănătăţii şi al şomajului. Datoriile acumulate până la 30 iunie se apropie de 3,8 miliarde de lei.

Roxana Vântu, reporter Digi24: „Pe primul loc în topul datornicilor se află compania Oilfield Exploration cu restanţe de peste 919 mil de lei. Complexul Energetic Hunedoara, în insolvenţă în prezent, a acumulat datorii de 500 de milioane de lei. Podiumul este completat de European Food. Compania are restanţe de 400 de milioane de lei.”

Cele mai mari datorii

SRTV: 374,8 mil. lei

Public Games - 133 milioane de lei

Donau Chem - 114,2 milioane de lei

Doly Com - 103,9 milioane de lei

sursa: ANAF

Pe lista ANAF, Societatea Română de Televiziune apare cu restanţe de peste 374 de milioane de lei, Public Games, cu datorii de 133 de milioane de lei, Donau Chem, cu 114 milioane de lei, iar Doly Com cu 103,9 milioane lei.

Cele mai mari datorii

Poşta Română - 85,7 milioane de lei

CE Oltenia: 67 milioane de lei

CET Govora: 57,6 milioane de lei

sursa: ANAF

Şi lista continuă cu alte societăţi de stat: Poşta Română, cu restanţe de 85,7 milioane lei, Complex Energetic Oltenia, cu 67 milioane lei, şi CET Govora, cu 57,6 milioane lei.

Unii dintre marii datornici sunt în insolvenţă sau în faliment şi este greu de crezut că statul mai poate recupera sumele, spun specialiştii. Pe lista publicată anterior apăreau 186 de mari firme cu datorii, dar restanţele erau mai mici, în total, cu 1,2 miliarde de lei.

Adrian Benţa, specialist fiscal: „Un număr de societăţi au dispărut de pe lista datornicilor, ceea ce înseamnă că acestea sunt contribuabili cu taxele la zi, în acelaşi timp o să vedem că ceilalţi poate au datorii mai mari din cauza mediului de afaceri dificil. Discutăm de societăţi cu zeci de mii de salariaţi, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ei are o problemă specifică.”

De data aceasta, ANAF nu a mai inclus pe listele datornicilor acele firme ale caror restan?e erau egale sau mai mici decât sumele pe care le datoreaza statul. Aceeaoi regula se va aplica oi celorlalte firme, indiferent de marime, dar oi persoanelor fizice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri