Afacerea în care puteţi cumpăra biciclete cu până la 3.000 de lei, iar banii să vă fie rambursaţi

Data publicării:
Cantimpalos. Segovia. Castilla y Leon (Spain) Bycicles.
Cantimpalos. Segovia. Castilla y Leon (Spain) Bycicles. (Photo by Carlos Muina/Cover/Getty Images)

Antreprenorii pasionați de activitățile sportive desfășurate în natură sau cei care identifică o oportunitate de afacere în pasiunea altor persoane pot accesa în 2017 fonduri nerambursabile pentru înființarea unui centru de închiriat biciclete.

Cantimpalos. Segovia. Castilla y Leon (Spain) Bycicles.
FOTO: Getty Images

Astfel, ei pot beneficia de un ajutor nerambursabil de 50.000 de euro, acoperindu-și cheltuielile cu investiția inițială, dar și costurile de funcționare ale afacerii pentru o perioadă de până la cinci ani de zile.

Înființarea unui centru de închiriat biciclete poate fi realizată cu ajutorul unei finanțări nerambursabile de 100%, prin intermediul programului Național de Dezvoltare Rurală - submăsura 6.2 (PNDR 6.2), explică avocatnet.ro.

Banii pot fi folosiți pentru achiziția bicicletelor, dar și pentru orice altă cheltuială identificată drept necesară în cadrul planului de afaceri. Suma de bani se poate folosi pentru acoperirea salariilor și a contribuțiilor sociale, pentru plata utilităților, a chiriei, dar și pentru achiziția de materiale consumabile etc. Ajutorul nerambursabil în sumă de 50.000 de euro se va aloca în două tranșe:

Prin semnarea contractului de finanțare, întreprinzătorul este obligat să înceapă implementarea proiectului într-un termen de cel mult nouă luni de zile de la primirea primei tranșe a ajutorului.

Investiția inițială, presupunând că există deja spațiul în care va funcționa centrul de închiriere, va fi rezumată, în principal, la achiziția bicicletelor. O primă condiție pentru accesarea fondurilor nerambursabile ține de achiziția unor echipamente noi, fiind astfel interzisă achiziția bicicletelor la mâna a doua.

În funcție de scopul în care vor fi folosite, bicicletele vor avea un preț de achiziție în intervalul 2.000 - 3.000 de lei (fără TVA). Afacerea poate fi demarată luând în calcul achiziția unui număr de 30 de biciclete pentru adulți și 15 biciclete pentru copii. Prețul estimat pentru investiția inițială este de 2.500 de lei pentru o bicicletă destinată adulților și 1.500 de lei pentru o bicicletă destinată copiilor. Prin urmare, investiția în biciclete este estimată la 97.500 de lei.

În completarea bicicletelor, un centru de închiriere are nevoie de o trusă de scule pentru eventualitatea (destul de probabilă) a unor reparații periodice, iar prețul de achiziție estimat este de 3.000 de lei. Alte achiziții utile în cadrul acestui proiect sunt cele referitoare la echipamentele IT și soluțiile software necesare.

Planul de afaceri și cererea de finanțare, însoțite de documentele menționate anterior, se vor scana și depune în format electronic pe pagina www.afir.info.

După semnarea contractului de finanțare, prima tranșă se va plăti într-un interval de cel mult 90 de zile, reprezentând 70% din valoarea totală a ajutorului, respectiv 35.000 de euro, ce pot fi utilizați pentru achiziția bicicletelor și a celorlalte elemente de investiție.

Toate explicaţiile aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri