Antreprenoare de top, premiate la gala „Women in Economy”

Data actualizării: Data publicării:
femei premiate

Tot mai multe doamne aleg calea antreprenoriatului. În momentul de faţă în România sunt aproximativ 675 de mii de femei care conduc afaceri. Acestea au fost sărbătorite aseară, la Opera Națională.

Femeile de afaceri din România au fost premiate joi seară în cadrul Galei "Women in Economy." Evenimentul a fost organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi a reunit doamnele care conduc afaceri, reprezentanţi ai statului şi oficiali străini.

Mihaela Proicea - reprezentant CONAF: Este foarte interesant, România deţine 37,5% dintre femei sunt antreprenoare, faţă de o medie de 35 %, media europeană. Asta înseamna că o femeie din România este mult mai întreprinzătoare, este mult mai avidă de a se realiza, de a face ceva pentru familia ei, cred”.

Camelia Șucu, antreprenor: „Fiecare dintre noi avem câte o poveste cu un parcurs, cu multe obstacole, fiecare obstacol însemnând lecţii de viaţă, lecţii de afaceri, care ne-au adus, uite, astăzi, la o gală a femeilor antreprenor”.

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă Frames, numărul femeilor prezente în business-ul românesc a crescut faţă de 2014 cu aproape 100.000. Cele mai multe dintre acestea au vârste cuprinse 34 şi 49 de ani, studii superioare şi experienţă în afaceri, clădită în principal în companiile pentru care au lucrat în trecut.

Anca Vlad - fondatorul a două companii: „Femeia româncă a muncit dintotdeauna, noi suntem continuatoarele unei tradiţii - tradiţia interbelică a marilor personalităţi medicale sau a pictoriţelor avangardiste, deci nu a trebuit decât să găsim forţa de a ne considera un fel de sportive ale capitalului”.

Corina Popescu, de la Electrica SA, a fost una dintre femeile premiate.

E o onoare să ajung în aceasta poziţie, dar şi un vis, un vis pe care mi l-am dorit ca să arătam că şi o companie din România poate să ajungă ca alte companii din Europa, undeva în topul companiilor din Europa”, a declarat Corina Popescu.

Un punct de interes al evenimentului a fost şi lansarea „TOP 50 femei în economie”, anuar în care se vor regăsi poveştile unor doamne care fac performanţă în business.

Citiți și:  Femeile, tot mai prezente în afaceri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri